Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Κατηγορίες Κλάδου Ζημιών !!!


Σε συνέχεια,
Διαφορετικά από την ασφάλεια ζωής που αποτελεί οικονομική λειτουργία σε σχέση με τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής,
οι γενικές ασφάλειες – ζημιών έχουν διαφορετικές εγγυήσεις ως προς τη φύση των κινδύνων, τον τύπο του συμβάντος, τα αντικείμενα και το είδος της παροχής.

Παρά την πολυμορφία και ποικιλία που έχει το αντικείμενο της ασφάλισης ταξινομούνται σε τρεις (3) βασικές κατηγορίες που αναφέρονται αντίστοιχα σε γεγονότα που απειλούν τα ασφαλισμένα αντικείμενα & περιουσίες του ανθρώπου.

α) 
Ασφάλειες ζημιών σε πράγματα
β)
 Ασφάλειες ζημιών σε περιουσία
γ) 
Ασφάλειες ατόμων .
Οι ασφάλειες ζημιών σε πράγματα είναι αυτές, υπό την στενή έννοια έχοντας ως αντικείμενο ένα υλικό αγαθό, κινητό ή ακίνητο ή σύνολο αγαθών με τα οποία ο ασφαλισμένος έχει μια δεδομένη νομική & οικονομική σχέση μεταξύ τους.
Καλύπτουν τις βλάβες είτε άμεση ή έμμεση αιτία που είναι τυχαία ή από συγκεκριμένους βλαβερούς σκοπούς και ανήκουν στην κατηγορία της ασφάλισης από φωτιά, κλοπή,
μεταφοράς από ξηράς, θάλασσας ή αέρος, φυσικών καιρικών γεγονότων, χαλάζι, πλημμύρας, σεισμού και άλλων μετεωρολογικών αλλαγών, μηχανικών βλαβών, βλάβες αυτοκινήτων ή στο μοντάζ και άλλων συναφών.

Οι ασφάλειες ζημιών περιουσίας είναι αυτές που έχουν αντικείμενο την απώλεια και βλάβη της περιουσίας ενός ατόμου ή μιας ομάδας, θεωρημένης στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης δεσμεύσεων σαν συνέπεια γεγονότων επιζήμιων στα συμφέροντα τρίτων.
Καλύπτουν τις βλάβες είτε άμεση ή έμμεση αιτία που είναι τυχαία ή από συγκεκριμένους βλαβερούς σκοπούς και ανήκουν στην κατηγορία της ασφάλισης ευθύνης κατασκευαστών, επιχειρηματιών, χρηστών ενός μέσου κλ.., ασφάλειες απραξίας, όπως βιομηχανική απραξία, απώλεια εισπράξεων, κινηματογραφικών ρίσκων κλ.., ασφάλειες πιστώσεων και εγγυήσεων κλ..

Οι ασφάλειες ατόμων είναι αυτές που αφορούν γεγονότα που απειλούν το άτομο και τη σωματική του βλάβη και ακεραιότητα, όπως ατυχήματα, δυστυχήματα, ασθένειες κλ..
Συχνά οι καλύψεις ζημιών αντανακλούν πολύπλοκους κινδύνους και αποτελούν συνδυασμό διαφόρων τύπων και αιτιών.

Συνεχίζεται αναλυτικότερα..

Να θυμάστε
«Η ασφάλεια είναι σύμμαχος στην ευζωία του ανθρώπου – προασπίζοντας την φυσική του παρουσία και τα αγαθά που διαθέτει..»

Δημοφιλή Άρθρα